Един от задържаните за убийството в Костенец е направил пълни самопризнания

0
63
Полиция
Снимка: МВР

Един от двамата задържани за убийството в Костенец е направил пълни самопризнания, предаде „Фокус“. „В рамките на 6 часа задържахме младеж на 18 г. и 24-годишна жена, за които бяха установени данни за съпричастност.“, съобщи старши комисар Николай Спасов от ОДМВР-София.

Основният мотив, по който се работи, са лични взаимоотношения между жертвата – 34-годишен мъж и арестуваната жена. Намерено е и оръжието, с което се предполага, че е било извършено престъплението. В рамките на днешния ден ще бъдат повдигнати обвинения на убиеца и той ще бъде задържан за 72 часа.

Задържаната 24-годишна жена е бременна, като след ареста тя е съобщила, че е във втория месец. Бил е арестуван и втори мъж, но се оказало, че той няма съпричастност към престъплението и е бил освободен.

„Имало е събиране, на което хората са употребили алкохол. След това е възникнало скарване между присъстващите на това събитие и се е стигнало до скандал, при който мъжът е пострадал.“, уточни Наталия Николова, ръководител на Окръжна прокуратура-София.

Малко по-късно стана ясно, че Окръжната прокуратура в София се привлякла в качеството на обвиняем за извършеното убийство 24-годишната Д. И. по член 115 от Наказателния кодекс. Тя е задържана за срок до 72 часа с постановление на прокурор. Предстои да бъде внесено в Софийския окръжен съд искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Както Искра.бг ви съобщи мъж е бил убит в Костенец тази нощ. Той е бил намушкан няколко пъти и е починал.

Около 20:44 часа на 13 октомври на телефон 112 е бил подаден сигнал за скандал пред частен адрес в Костенец. Няколко минути по-късно постъпил нов сигнал за мъж в безпомощно състояние, лежащ пред същия адрес. При огледа е констатирана смъртта на 34-годишния мъж.

След незабавни оперативно-издирвателни действия на криминалистите от ОДМВР-София, съвместно с колегите им от сектор „Престъпления против личността“ в Главна дирекция „Национална полиция“, са задържани като съпричастни за престъплението мъж и жена от същия град.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments