„East 17“ в Бургас: COVID-19 ни превърна в готвачи и градинари, но и ни вдъхнови за нова музика

0
464

Видео: Гергана Георгиева, Искра.бг

Британската група East 17 бе една от приятните изненади за феновете на музиката от 90-те, отишли в Бургас за Spice Music Festival този уикенд. След невероятното си шоу, те споделиха пред журналистите колко специално е било за тях да излязат отново на сцената след месеци на отменени концерти.

Тери Колдуел, който е единственият останал от оригинално сформираното трио през 1991 година, заяви, че „не са можели да мечтаят за по-добра публика“. Роби Крейг, който е в групата от 2014 година, допълни, че са били в България вече няколко пъти и всеки път се чувствали в безопасност и били посрещани страхотно от феновете.

След като в продължение на месеци ограниченията за пътуване между Великобритания и България не даваха и да се помисли, че британската група може да дойде, в последния момент те изненадаха публиката с появата си на фестивала за втора поредна година. На сцената те изпълниха някои от най-известните си хитове, сред които House of Love, Let It Rain, Stay Another Day, It’s Alright и други.

Видео: Гергана Георгева, Искра.бг

Пътуването към България е било неочаквано и за самите тях. След като няколко от изпълнителите в последния момент не бяха допуснати да отпътуват от страните си за концерта, британската група е била поканена едва деня преди представлението си, разказа Колдуел. 

Вчера Роби ми звъни и ми казва „Отиваме в България!“. Аз бях в градината си, а Джо дори беше на почивка.

Въпреки поканата в последния момент и многото документация, която се е наложило да попълнят, изпълнителите са изключително щастливи, че са излезли пред бургаската публика.

Вие не разбирате колко страхотен момент беше това за нас! Това бе първото ни шоу от 5 месеца насам. Може би затова беше толкова специално и наистина ни накара да вложим цялата си енергия.

След 60 отменени техни участия в последните месеци, групата не е знаела кога ще е изобщо следващото им излизане на сцена. Нямали търпение и само мисълта за такова ги крепяла по време на подтискащите дни стоене вкъщи.

Превърнахме се в градинари. Вече сме и брилянтни готвачи.

На въпрос на репортер от нашия екип дали по някакъв начин ситуацията с COVID-19 ги е вдъхновила да създават нова музика, групата отговори, че се е случило нещо точно такова. Наскоро те са пуснали новата си песен „Strip“, която само за 3 седмици е била слушана над 50 000 пъти в различните стрийминг платформи.

Групата била готова да дойде на фестивала и следващата година, ако публиката ги искала за трети пореден път. Имали готовност дори за самостоятелен концерт, ако имало интерес за такъв.

Бандата не пропусна да представи и присъединилият се към тях през 2019 година Джо Ливърмор. Чувството им за хумор не остави това да се случи по стандартен начин и Джо бе накаран да свали блузата си, за да покаже „с какво е спечелил мястото си в групата“

East 17 - Spice Music Festival
Снимка: Гергана Георгиева, Искра.бг

Джо се е присъединил към легендарната група когато са търсели младо лице, което да замести Тери Джон. Преди да стане част от триото той се е занимавал с филмово каскадьорство и продължава да пази форма, практикувайки десетки нестандартни спортове.

На Spice Music Festival тази година присъстваха хиляди хора от страната и чужбина. В сила бяха завишени хигиенни мерки, като десетки хора се погрижиха различните обекти на територията на фестивала да бъдат дезинфекцирани непрекъснато.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments