Джок Полфрийман е напуснал пределите на страната ни

0
86
Джок Полфрийман
Снимка: Wikipedia

Австралиецът Джок Полфрийман е напуснал нашата страна заради проблеми с правния му статут, който не му дава възможност да пребивава в България. Това е станало ясно още преди близо 2 месеца. Темата коментира адвокатът му Калин Ангелов, предадоха от „NOVA“.

Полфрийман беше предсрочно освободен от затвора, след като беше осъден за убийството на Андрей Монов. Тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров атакува решението на апелативния съд пред ВКС. Върховните съдии обаче са отказали да възобновят производството и по този начин са потвърдили освобождаването му. После Полфрийман е имал проблеми и с дирекция „Миграция“ към Министерството на вътрешните работи. Тя му е наложила забрана да напуска България. Тази рестрикция е била обжалвана в съда.

През ноември Върховният административен съд окончателно е отменила заповедта срещу Полфрийман да напуска пределите на страната ни. Така той е бил освободен. Адвокати уточниха, че ако е пребивавал в България, без да е бил изяснен статутът му, то тогава е имало опасност австралиецът да бъде върнат в центъра в „Бусманци“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments