Джипита ще могат да заявяват ваксини онлайн

0
85
Ваксина
Ваксина. Снимка: Pixabay

Нова система ще бъде въведена за заявяване на ваксини от страна на общопрактикуващите лекари. Целта е те да бъдат улеснени при получаването им и при изпълнението на имунизациите. Това съобщи по време на днешното заседание на Софийския оперативен щаб директорът на Регионалната здравна инспекция в столицата д-р Данчо Пенчев, цитиран от „Монитор“.

Чрез системата личните лекари ще могат да заявяват както количества, така и вид на ваксините.

От думите на д-р Пенчев стана ясно, че до момента в София са били извършени 200 354 имунизации. И през новата седмица се очакват доставки на препарати.
От своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова декларира, че Столична община работело заедно с РЗИ и щяла да оказва подкрепа с процеса по доставка на ваксините и за по-добрата организация на работата.

Продължава поставянето на ваксини в девет Диагностично-консултативни центрове, както и в социалните домове и театрите.

За днешния ден през COVID кабинетите в общинските поликлиники са преминали 324 пациента. 23% от тях са били с положителни тестове за коронавирус.

По време на заседанието е било отчетена и положителна тенденция за намаляване на заболеваемостта в София. Това е било констатирано и от директорите на общинските лечебни заведения.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments