Дядо Коледа пътува с влак от Плевен до Роман

0
316
Дядо Коледа във влак
Дядо Коледа във влак. Снимка: БДЖ

Дядо Коледа пътува днес с влак от Плевен до Роман, за да зарадва с подаръци деца от социални центрове в Роман, съобщиха от „Холдинг Български държавни железници“ ЕАД.

Пътуването е част от националната инициатива „Коледа за всяко дете“, която традиционно се провежда с подкрепата на БДЖ. Тя се организира всяка година от Национално сдружение на сираците в България /НССБ/ в различни райони на страната, където Дядо Коледа достига единствено с влак.

Дядо Коледа във влак
Снимка: БДЖ

По-рано през деня доброволци от НССБ със съдействието на служители от БДЖ са украсили празнично един от вагоните на сутрешния бърз влак от Варна за София. Така са привлекли вниманието на Дядо Коледа, който се качи на влака от жп гара Плевен с пълен чувал с подаръци за децата от преходно жилище, центрове за настаняване от семеен тип и Дневен център за деца с увреждания в Роман.

По време на пътуването белобрадия старец е раздал Коледни бонбони на пътуващите във влака и се е снимал за спомен с всеки желаещ. Повече от 50 деца са посрещнали Дядо Коледа на гара Роман, който зарадва малчуганите с Коледни торбички с лакомства и подаръци, осигурени от дарители на сдружението.

Това е началото на поредица от инициативи за пътуванията по празниците. През утрешния ден група деца от Казанлък ще пътуват в Коледно украсен вагон, като част от инициатива срещу набезите над влакове на БДЖ. По време на пътуването на младите пътуващи ще бъде разяснено за вредите и опасностите от хвърлянето на камъни по преминаващи влакове. За децата ще бъдат осигурени и специални тениски и шапки, посветени на инициативата.

За още по-голямо Коледно настроение група ентусиасти по уличен фитнес ще украсят още един вагон в Бургас, който ще бъде включен в съставите на пътуващи влакове в страната. Отделно от това, рисунки на деца, участници в организирания конкурс от НССБ за Деня на християнското семейство, ще красят вагоните на различни влакове в страната.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments