Дядо Коледа донесе емоции и подаръци на деца в УМБАЛ „Свети Георги“

0
63
Празник
Празник. Снимка: УМБАЛ "Св. Георги"

Дядо Коледа е посетил децата, настанени за лечение в УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД в Пловдив. Малките пациенти от различни клиники и отделения се събраха в залата на Клиниката по детска хирургия, където заедно споделиха весели емоции и подаръци в навечерието на светлите празници.

Талантите от Национална гимназия за сценични и екранни изкуства Пловдив изнесоха представлението „Бърканици в приказките“ с драматургия на Гергана Ангелова. Постановката разкрива етюди, в които се преплитат различни приказни герои и главните разказвачи са изправени пред предизвикателството да подредят приказките с помощта на малките зрители.

Учениците от паралелки „Театрален грим и перуки“ с ръководител Доротея Христова и „Актьорско майсторство“ с ръководител Дани Русев оставиха траен спомен в сърцата на необикновената си публика с историите на Пипи Дългото Чорапче, Джуджето, Вещицата, Червената шапчица, Косе Бос и много други познати герои.

Дядо Коледа раздаде играчки на всички деца – от новородени до 12-годишни, дарени от известен детски магазин. Добрият старец пожела здраве и бързо оздравяване на малките пациенти, а те от своя страна го поздравиха със стихче.

В края на тържеството началникът на Клиниката по детска хирургия проф. д-р Пенка Стефанова разряза голяма празнична торта, направена и дарена от сладкарница. Тя благодари от сърце на гостите и ръководството на УМБАЛ „Свети Георги“ за изпълнения с емоции празник. Проф. Стефанова раздаде подаръци на деца, родители, ученици, ръководители и дори на Дядо Коледа с пожелания да бъдем добри едни към друг и да имаме хубава нова година изпълнена с щастие и вълшебни моменти.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments