Две учителки от карнобатско село създадоха най-много уроци за Дигиталната раница в цяла България

0
409
Учителки
Учителки. Снимка: МОН

Двете учителки, разработили и публикували най-много уроци в Дигиталната раница в цяла България, преподават в един клас в едно и също училище – ОУ „Христо Ботев“ в карнобатското Екзарх Антимово.

Стоянка Митева, класен ръководител на второкласниците в училището, е автор на уроци по български език и литература, математика и родинознание. Подобно на нея Гергана Колева е отговорна за занималните занимания на същия клас, също разполага с 41 публикувани урока в Дигиталната раница. Интересното е, че двете преподавателки не се състезават, а по-скоро си сътрудничат и допълват една друга, с цел да обогатят образователния опит на децата.

Стоянка и Гергана подчертават гъвкавостта на платформата, която позволява използването на уроците по различни начини. Уроците могат да служат за представяне на нов материал, за повторение или за затвърждаване на наученото. В случай на пропуски от страна на учениците, дигиталните уроци предоставят възможност за бързо наваксване и усвояване на необходимите знания.

Интересът към Дигиталната раница се появил в началото на годината, когато учителките се запознали с платформата. Те са се стремели да предложат нещо иновативно и интерактивно на своите ученици, с цел привличане на по-голямо внимание и интерес към образователния процес. Резултатът не се забавил да се появи – децата се ангажират с уроците с радост и ентусиазъм, което прави учебния процес по-лек и достъпен.

С течение на времето и други учители от същото училище проявяват интерес към Дигиталната раница и започват да използват възможностите, които платформата предлага. Образователните ресурси включват презентации, 3D модели, анимации и видео материали, които могат да бъдат използвани за създаване на дигитални уроци.

Авторите на уроците, след одобрение и публикация в Дигиталната раница, имат възможност за заплащане в размер на 179 лева за всеки урок. Така платформата не само обогатява образователния процес, но и предоставя възможност за възнаграждение на усърдните и креативни учители.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments