Две са вече жертвите на взрива във Варна, издирва се 66-годишен мъж във връзка с трагедията

0
322
Взривен блок
Снимка: Скрийншот от репортаж на бТВ

Две са вече жертвите на взрива в апартамент в жилищен блок във Варна. От Апелативната прокуратура съобщиха, че е започнато досъдебно производство за палеж, при който са загинали двама души и има нанесени значителни материални щети. Във връзка с трагедията се издирва 66-годишен мъж.

Какво се случи?

Около 4:20 часа тази сутрин на телефон 112 е получен сигнал за взрив и последвал пожар в апартамент в жилищна кооперация в квартал „Владиславово“ във Варна. Към мястото незабавно са били изпратени екипи на пожарната, полицията и Бърза помощ. Властите установили, че гори цял апартамент. Евакуирани са били живеещите в съседните имоти.

Огънят е бил потушен. И към момента продължават огледите на място, в рамките на които ще се установяват и причините за възникването на инцидента.

Варненският кмет Иван Портних коментира, че има нанесени сериозни щети. По думите му тепърва ще стане ясно какво е причинило взрива, но според него не е взрив на газова бутилка.

Пожар
Снимка: Rafi Rafiev‎, Забелязано във Варна, Facebook

Пострадали и загинали

Вследствие на взрива животът си са загубили двама души. След потушаването на пожара и последвалото разчистване е открито безжизненото тяло на жена, съобщават от МВР. Към момента няма информация коя е другата жертва. Властите уточняват, че самоличността им ще бъде установена след ДНК-експертиза.

Местни медии писаха, че загиналата жена е живеела в апартамента, който се е намирал в съседство с взривения.

Седем души са настанени за лечение във Военноморската болница във Варна. Прегледани са били 18, сред които е имало и деца.

Евакуирани са 18 души от входа.

Пожар
Снимка: Rafi Rafiev‎, Забелязано във Варна, Facebook

Нанесени са сериозни материални щети

Напълно унищожени са 2 апартамента. Със сериозни материални щети е трето жилище.

Предстои да бъде направено обследване за годността за обитаване на блока след взрива.

Причини за взрива

Във връзка с трагедията се издирва мъж на 66 години, който е бил собственик на взривения апартамент. Той е бивш военен и служител на МВР. През 1995 г. е бил уволнен заради корупция. Преди дни е разказал историята на живота си пред журналист на сайта „Варна 24“.

Пред Пламена Николова мъжът споделил, че е разочарован от жената, с която живее на семейни начала от 24 години. Тежало му това, че се грижил за нея, изучил сина й, но тя започнала да злоупотребява с алкохол и пуснала жалба срещу него за домашно насилие.

Мъжът е бил забелязан снощи да изнася багажа си, а причината била именно ограничителната заповед отпреди седмица за домашно насилие.

Материалът за неговата драма е излязъл в сайта на следващия ден след разговора и тогава той е споделил на журналистката, че иска да се самоубие.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments