Две наши гимнастички са поредното вдъхновение за скулптора Александър Давидов

0
96
Александър Давидов и скулптурата на Катрин Тасева
Снимка: Скрийншот от Bulgaria ON AIR

Гимнастичките Боряна Калейн и Невяна Владинова са вдъхновили скулптора Александър Давидов за следващите му две фигури, съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ). Произведенията ще носят имената „Безкрайност“ и „Цветето на живота“ и ще са част от новата му изложба.

Скулпторът преди около година реши да увековечи красотата на този спорта и на родните ни гимнастички. Първата фигура, която бе направил в тази връзка бе на Катрин Тасева. Искал е да започне с нея, заради благородното ѝ дело преди време, когато продаде бухалките си, за да помогне на момче в нужда.

Давидов смята, че работата му по този проект е по-трудна от обичайното, защото нямало как момичетата да му позирали части от съчетанията и работел по снимки.

„Направихме първите снимки и след това реших да направя всичките момичета. Първоначалната ми идея е да са поне 15 пластики в този размер. Това ще ми отнеме може би година и половина“, бе заявил Давидов пред „Bulgaria ON AIR“ преди 11 месеца. Предстои да видим поредните две фигури от даденото тогава от него обещание.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments