Две монтански села чакат четири години за ремонт на пропаднал път

0
1115
Лош път
Лош път. Снимка: Pixabay

Четири години се работи за обезопасяването на пропаднал важен път между две монтански села, но без резултат. Живеещите в района наричат пътя между селата Пърличево и Замфирово „Дупката“, пише „БНТ“.

Заради получилата се яма вече четири години е спрян автобусът, който е преминавал по въпросната отсечка. Кметският наместник на село Пърличево Пламен Ангелов коментира, че за да отиде някой човек да си извади някакъв документ, трябва да търси превод, с личен автомобил или някой да плати за превоз. Бившият кмет на с. Замфирово, сега работещ във фирма, Ангел Ангелов добави:

„Тук като минават, освен че полицаите по някой път ги глобяват, имаше и такъв един период, взимаше се документ от кмета на селото, за да може да минаваш тука, иначе трябва да заобиколи през Монтана. Неудобствата са много, това е едно от тях.“

Живеещите в село Пърличево трябва или да преминават през компрометирания участък, или да изберат обходен път, който е с десетки километри по-дълъг.

Същевременно участъкът попада в работния план на Агенция „Пътна инфраструктура“. Има направено запитване към съответната институция и се очаква отговор.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments