Две години затвор за мъж, който открадна автомобил край Сандански и катастрофира в София

0
579
Софийски районен съд
Софийски районен съд. Снимка: Прокуратура на Република България

27-годишният А.А. е осъден на две години „лишаване от свобода“ за кражба на товарен автомобил и управлението му без шофьорска книжка, съобщиха от прокуратурата.

Престъплението е извършено през септември 2020 година, когато обвиняемият откраднал превозното средство в санданското село Хърсово, използвайки контактен ключ. На следващия ден полицейски служители подали сигнал за спиране на крадената кола на ул. „Свето Преображение“ в София, но шофьорът се опитал да избяга. Последвала е гонка с органите на реда, вследствие на което мъжът се блъснал в полицейски автомобил на ул. „Павел Красов“.

А.А. е бил задържан, а проверката установила, че той шофира след отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство. В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства за виновността на подсъдимия.

Софийски районен съд призна А.А. за виновен по повдигнатите му обвинения и му наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, което ще бъде бъде изтърпяно ефективно при първоначален „общ“ режим. Наложена е и глоба в размер на 1000 лева и отнемане на шофьорска книжка за срок от две години.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments