Двама служители на РУ-Своге са наказани дисциплинарно. Защо?

0
2063
Полицейски патрулен автомобил, полиция
Полицейски патрулен автомобил, полиция. Снимка: Искра.бг, Архив

Двама служители на Районното управление в Своге са наказани дисциплинарно, съобщиха от Областната дирекция на МВР в София. Причината е допуснати от тях нарушения.

Става въпрос за постъпил сигнал за инцидент в хижа. След него директорът на ОДМВР-София старши комисар Живко Коцев е назначил комисия за извършване на дициплинарна проверка, която да изясни действията на служителите при получаването и отработването на въпросния сигнал. След нея са били събрани достатъчно данни за допуснати нарушения.

От ОДМВР-София припомниха, че на 2 октомври в РУ – Своге бе подаден сигнал, а впоследствие и заявителски материал за възникнало пререкание между собствениците на хижа в Стара планина и група лица. Съобщено било, че стопаните на обекта са били заплашени със саморазправа и нападнати, единият от тях е получил множество удари по тялото.

Заявено било също така повреждане и липса на различни вещи от хижата. В хода на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия са констатирани съществени противоречия между информацията, подадена от пострадалия, и изяснената фактическа обстановка. Установени са автомобилите, както и всички лица, присъствали по време на инцидента.

Трима от тях са били задържани за срок до 24 часа. Установени и разпитани са множество свидетели. По случая е образувано досъдебно производство.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments