Двама служители на NDA бяха удостоени с отличие от краля на Великобритания

0
26
Знаме на Великобритания
Знаме на Великобритания. Снимка: Pixabay

Двама служители на NDA бяха удостоени с отличие от Негово Величество Краля на Великобритания за заслуги към ядрената индустрия, младите хора и техните местни общности.

Мишел Пиърс, мениджър по качеството и бизнес поддръжката на Агенцията за извеждане от експлоатация, беше наградена с BEM (Медал на Британската империя), а Питър Бюкан, управляващ директор на доставките за ядрени транспортни решения, получи MBE (Член на Ордена на Британската империя).

Главният изпълнителен директор на NDA Group Дейвид Пийти каза:

„Сигурен съм, че колегите от цялата група на NDA ще се присъединят към мен в поздравленията на Мишел и Пийт за това заслужено признание, и двамата имат значителен принос към ядрената индустрия и обществото. Нашите хора са нашият най-важен актив и ние се гордеем, че разполагаме с една от най-знаещите и опитни ядрени служители в света, които надхвърлят и отвъд за своите колеги и тяхната общност, като същевременно продължават да изпълняват нашата мисия безопасно, сигурно и устойчиво.“

Мишел работи за NDA от 2005 г. на редица позиции. Упоритата работа на целия й екип, заедно с нейната подкрепа, лидерство и съпричастност, оказаха огромно влияние върху възможността NDA да се възстанови след пандемията

В допълнение към ежедневната си работа, Мишел рбаоти доброволна в Changing Lives Learning Trust в Западна Камбрия от 2012 г. – благотворителна организация с нестопанска цел, която управлява спонсорирани средни и начални академии.

Под нейното ръководство като председател от 2019 г. насам Тръстът става все по-силен и това оказва голямо влияние върху образователния сектор в Западна Камбрия.

Мишел Пиърс посочи:

„Поразена съм и се радвам да получа тази чест. Нямам търпение да кажа на родителите си! Това никога не се е случвало на никого в нашето семейство преди, така че ще бъде много за приемане. Екипът за поддръжка на бизнеса е любезен и се подкрепя един друг и работи наистина усилено. Грижа се за тях, за всички тях, включително за това, което се случва в личния им живот, тъй като това може да има огромно влияние върху тях всеки ден. Толкова съм горда от работата си с Тръста, много е възнаграждаващо да връщам на децата и общностите, в които живеят. Много съм благодарен на NDA, че ми даде пространство да работя с тях и да развивам себе си в същото време.“

Кариерата на Пийт продължава над 32 години и през това време той играе ключова роля в международния бизнес на групата NDA и осигуряването на световен безопасен транспорт и съхранение на ядрени материали от целия свят.

Той работи, за да гарантира, че най-голямото цивилно преместване на плутониев прах и високообогатен уран е безопасно завършено, когато е изпратено от Япония до САЩ. Тази транспортна операция беше важен крайъгълен камък в глобалните усилия за осигуряване на ядрени материали и намаляване на риска от разпространение на ядрени оръжия.

Говорейки за гордостта си от получаването на честта, Пит каза:

„Бях шокиран, когато получих писмото и ми отне известно време, за да потъна в него, тъй като не мислех, че ще бъда достоен за такава награда. Привилегия е да работя в тази индустрия и когато си спомням как се присъединих като абсолвент преди толкова години, никога не съм предполагал, че това ще ми се случи. Работил съм по някои фантастични и предизвикателни проекти, които направиха истинска промяна в глобалната ядрена безопасност и сигурност, и това да бъде признато на най-високо ниво е голяма чест. Това нямаше да е възможно без моите блестящи колеги. През цялата си кариера съм работил с някои от най-отдадените и интелигентни хора в индустрията и просто искам да им благодаря за помощта през годините.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments