Двама са осъдени за купуване на гласове в Сливен, а в Бургас се водят две разследвания

0
40
Избори, бюлетина. Снимка: архив
Снимка: архив

Двама са осъдени за купуване на гласове в Сливен. Мъжът е получил 5 месеца затвор, а жената – 5 месеца условно, съобщи апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров в отговор на въпрос на репортер на Искра.бг. Те са предложили по 30 лева на трима души, за да гласуват за определен кандидат за кмет на 27 октомври. Водят се разследвания за търговия с гласове и в Ямбол.

В Бургас също са образувани две досъдебни производства за първия тур на местните избори. За балотажа са подавани редица сигнали, но не е започнало разследване, съобщи от своя страна старши комисар Радослав Сотиров, директор на ОДМВР.

„В деня за размисъл и в деня на изборите получихме сигнали от различно естество, включително и такива, които не касаят изборния процес. Но след разглеждането им, съгласувано с прокуратурата, много голяма част от тях се явиха недействителни.“, обясни той.

Все още не може да се каже точен брой на разследванията, които се водят, тъй като процесът е динамичен.

„Има и много преписки, по които се извършва проверка. Динамични са показателите. Не можем да кажем точна бройка. Може да има промяна през следващите дни. Вероятно към края на месеца ще можем да обобщим точни данни за дела, повдигнати обвинения и осъдени лица.“, обяви прокурор Петров.

На въпрос дали кадровите промени в полицията в Несебър са били свързани с изборите старши комисар Сотиров отговори отрицателно.

„Най-вероятно в процеса на време, ако се установят още нередности или по-слаби резултати на други места, а не би трябвало да бъдат такива, ще има нови смени.“, категоричен беше той.

Що се отнася до борбата с битовата престъпност Сотиров съобщи, че е предприел конкретни действия в тази насока, които би трябвало вече да са забелязани от бургазлии.

„Предприел съм действия – засилено полицейско присъствие в ромските махали, защото една голяма част от престъпленията идва точно оттам, без да набеждавам тези хора. Позиционирахме „Пътна полиция“ сутрин на основни, възлови кръстовища. Идеята ни е да облекчим максимално трафика сутрин и вечер. А от вчера съм разпоредил и патрулна двойка по главната алея на града и в Морската градина.“, съобщи той.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от