Двама рибари са изчезнали в язовир „Мандра“

0
1632
Мандра
Мандра. Снимка: Искра.бг, Архив

Двама рибари са изчезнали в язовир „Мандра“, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Сигналът е получен около 06:00 часа тази сутрин в Четвърто Районно управление в Бургас. Той е бил за изчезнали рибари в язовир „Мандра“, местността „Брястите“. Властите са установили, че това са 44-годишният Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишният Петър Петров от Бургас. Същите влезли в езерото с надуваема рибарска лодка около 23:00 часа на 27 ноември.

Сформиран е екип от служители на Четвърто Районно управление в Бургас, група „Издирване“ при отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР-Бургас, сектор „Спасителни оперативни дейности” към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и ИАРА-Бургас.

Районът около „Мандра” е претърсен обстойно, но до момента не са открити никакви следи, нито от рибарите, нито от лодката им.

Утре при подходящи метеорологични условия издирвателните мероприятия продължават с начален час – 10:00 часа и сборен пункт – дигата за с. Твърдица / изхода от к-с „Меден Рудник”/.

В случай на възможност ОДМВР-Бургас призовава в оперативно-издирвателните дейности да се включат и доброволци с лодки, оборудвани със спасителни жилетки, които да подкрепят сформирания екип с жива сила по вода.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments