Двама младежи убиха пенсионер с ножица, обраха го и проиграха парите му на хазарт

0
448
Правосъдие
Правосъдие. Снимка: Pixabay

Двама младежи убиха зверски пенсионер с ножица, обраха го и проиграха парите му на хазарт в Белослав. Престъплението е било извършено на 24 януари миналата година.

Три дни по-рано 20-годишният Диян Валентинов и Георги Георгиев се промъкнали в дома на 80-годишния Георги Добрев и успели да откраднат 900 лева и спестовна книжка с голяма сума.

Те опитали да изтеглят парите, но не успели.

Пенсионерът им бил съсед и те знаели навиците му. Били сигурни, че си ляга късно. Затова решили отново да се промъкнат в дома му и да опитат да откраднат още пари, без да го събудят. Диян привлякъл в престъплението още един свой приятел – 23-годишния Митко Иванов.

Така на 24 януари Диян и Митко пили алкохол, пушили трева, взели амфетамини и отишли късно в къщата на военния пенсионер. Той обаче се събудил и им оказал яростна съпротива. Те започнали да го бият и ръгат с нож. Счупили са му четири ребра. След което са нанесли няколко удара с ножица във врата му, които са били фатални.

Взели са 8000 лева, които са проиграли още същата вечер на комар.

Убитият пенсионер е бил намерен на следващата сутрин от своя брат, който живеел в съседство. Той веднага позвънил на спешния телефон 112, но лекарите само са констатирали смъртта му, предаде „24 часа“.

Заради чистото съдебно минало и на двамата и заради младостта им прокуратурата поиска обвинение, което е близо до минимума за убийство. Така двамата получиха по 15 години затвор. Съдът прие, че те са искали да извършат грабеж, но не и убийство.

Още след произнасянето на присъдите близките на Георги Добре бяха категорични, че ще търсят справедливост, защото наказанието е твърде малко. Ето какво казаха те:

„Имало умисъл само за грабежа, а за убийството – не! Ама са пребили и ръгали с нож и ножица човека, докато умре!“

Двамата младежи са осъдени и да заплатят кръвнина от 50 000 лева на близките на жертвата.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments