Двама младежи отиват на съд заради жестоко убийство във Врачанско

0
1050
Задържани
Задържани. Снимка: СДВР, Архив, Facebook

Врачанската окръжна прокуратура внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу двама младежи за убийство, извършено от тях по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Престъплението е квалифицирано по чл. 116, ал.1, вр. чл. 115 от НК.

Двамата обвиняеми, съответно 26-годишният А.А. и 18-годишният М.Д., се познавали, често се срещали в заведенията в село Търнава. Поддържали отношения с криминално проявени лица.

На 5 август миналата година обвиняемите срещнали 40-годишния В.П. в парка до църквата в с. Търнава. За него се знаело, че проявява агресия след употреба на алкохол, има психиатрични проблеми и преспива на различни места.

Не след дълго заедно тръгнали към намиращото се наблизо изоставено училище. В приземното помещение на нефункциониращата сграда тримата пиели бира и пушели „чай“. Без причина В.П. отправил обидни думи спрямо М.Д. Това го ядосало и той му отвърнал с юмручен удар в лицето, вследствие на който мъжът паднал. Нанесъл му още няколко удара, след което взел тротоарна плочка. С нея продължил да го бие по главата.

След като престанал да го удря М.Д. казал на обвиняемия А.А. да пререже гърлото на В.П. с ножа, което той изпълнил. Със същото оръжие М.Д. направил прорези по тялото на пострадалия. Счупил ножа, като острието пъхнал под ламперията на изоставената сграда, а дръжката изхвърлил в близкия геран. Двамата обвиняеми се уговорили да не казват на никого за случилото се.

На следващия ден тялото на В.П. било открито и бил подаден сигнал на телефон 112. По време на разследването на тежкото престъпление извършителите са били установени.

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че причината за смъртта на В.П. е острата масивна кръвозагуба, настъпила вследствие на прерязване на магистрални кръвоносни съдове в областта на шията и довела до състояние несъвместимо с живота.

Установено е, че по време на жестокото убийство обвиняемият М.Д. е бил под влияние на наркотични вещества – марихуана, канабис и други. В организма на А.А. имало наличие на лекарствени средства и техни метаболити – диазепам, карбамазепин, окскарбазепин, хлорпотиксен, както и алкохол.

Предстои делото да продължи в съда.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments