Двама министри заминават за Румъния за среща по цифрова трансформация

0
39
Георги Тодоров и Александър Пулев
Георги Тодоров и Александър Пулев. Снимка: Министерски съвет

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев и министърът на електронното управление Георги Тодоров ще участват в Министерската среща по цифрова трансформация в Румъния. Тя ще се проведе в рамките на събитията по линия на Срещата на върха на Инициативата „Три морета“, на която северната ни съседка е домакин тази година.

На форума на 22 май ще се съберат представители на правителствата и парламентите на държавите участнички в Инициативата „Три морета“ със заинтересовани страни от Европа и САЩ, с цел усъвършенстване на цифровото измерение на Инициативата и обмяна на идеи, във връзка с подготовката на Срещата на върха и Бизнес форума през есента.

Двамата български министри ще проведат среща и с румънския си колега Себастиан Бурдужа, министър на изследванията, иновациите и цифровизацията.

Министърът на иновациите и растежа е национален координатор от българска страна на Инициативата „Три морета“. Тя има за цел да подпомогне икономическото развитие на страните от Централна и Източна Европа, като насърчи публичните и частните инвестиции в проекти, насочени към развитието и укрепването на енергийната, транспортната и дигиталната свързаност между държавите от инициативата.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments