Двама мъже са задържани в Сандански за незаконно отглеждане на коноп

0
247
Марихуана
Снимката е илюстративна. Източник: Pixabay

Двама души са били задържани за незаконно отглеждане на коноп в местността „Разсланковица“ в община Сандански. С постановление на наблюдаващия прокурор в Районната прокуратура те са били задържани за срок до 72 часа, съобщиха от ведомството.

На 20 юли 2020 г. полицейски служители са извършили оглед в местността „Разсланковица“ в района на с. Лиляново, община Сандански. В обособено място били незаконно засети и отглеждани 85 растения от рода на конопа.

След извършени действия по разследването – разпити на свидетели, претърсване и изземване и изискани справки, са били установени авторите на престъпното деяние – А.Х. (на 49 години) и Г.С. (на 27 години).

В хода на образуваното досъдебно производство, в таванско помещение и мазе в къща в с. Поленица, е било намерено високорисково наркотично вещество – около 160 грама марихуана. Имотът бил обитаван от обвиняемия Г.С. Освен това, в кухненски шкаф на втори етаж, той незаконно държал бойно нарезно оръжие – пистолет без установена марка и номер, и 10 броя бойни патрони. Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност и за това.

Предстои Районна прокуратура – Сандански да внесе в съда искания за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.Х. и Г.С.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments