Двама мъже са задържани в Русе заради печатница на фалшиви пари

0
111
Фалшиви пари
Фалшиви пари. Снимка: ОДМВР-Русе

От началото на тази година в полицията в Русе са постъпили няколко сигнала от граждани, касаещи осъществени с тях разплащания с неистински банкноти /с номинал от 50 лева/ в различни обекти в града. С цел изясняване на информацията и установяването на евентуалните лица, замесени в тази дейност, в Първо РУ са образувани досъдебни производства.

По време на предприетото разследване и последвали процесуално-следствени действия са установени и задържани двама мъже от Русе – на 24 и на 26 години, съпричастни както към изготвянето, така и към разпространението на неистинските банкноти. Иззети са техническите средства и необходимите консумативи и заготовки за изготвянето на неистинските парични знаци, намерени са и банкноти със същите серийни номера.

Разследването се води за престъпления по чл. 243, ал. 1 и по чл. 244 от НК – за изготвяне на неистински парични знаци и за прокарване в обращение на неистински парични знаци. Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Русенската окръжна прокуратура.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments