Двама мъже, обвиняеми за отвличане, бяха задържани под стража от Окръжния съд в Бургас

0
112
Съдебна палата
Снимка: Искра.бг

Окръжният съд в Бургас задържа под стража двама мъже, които са обвиняеми за отвличане. Това са лицата Иван С. и Петко К.

На 22.04.2020 г. на двамата обвиняеми е предявено обвинение за извършено в съучастие като съизвършители на 17.12.2019 г. в Бургас престъпление, изразило се в това, че отвлекли Д. А. с лек автомобил марка „БМВ”. На Иван С. са предявени и обвинения за извършени в реална съвкупност с първото още две престъпления, че на същите дата и място, причинил на Д. А. лека телесна повреда и че на същата дата, на неустановено място по път в отсечката му между Бургас и Стара Загора в купето на лекия автомобил унищожил чужд документ – личната карта на пострадалата, с цел да й причини вреда, съобщиха от съда.

До момента по делото са извършени множество процесуално-следствени действия и събраните доказателства позволиха на настоящия съдебен състав да направи едно предположение за възможността обвиняемите да се автори на вменяваното им престъпление – отвличане с цел противозаконно лишаване от свобода. Престъплението е тежко умишлено по смисъла закона, за което е предвидено наказание от 7 до 15 години лишаване от свобода.

Според Окръжен съд – Бургас в приложените по делото материали се съдържат достатъчно доказателства, които потвърждават съществуването на реална опасност всеки от двамата обвиняеми да се укрие или извърши престъпление. Към датата на деянието и двамата обвиняеми вече са били санкционирани за престъпления по чл.343в от НК или управление на МПС в срока на лишаването им от право да управляват такова, а Иван С. е и реабилитиран за друго такова престъпление, което характеризира негативно личността на всеки от тях.

Отделно от това, факта на участието им в една добре подготвена и съгласувана престъпна дейност, осъществена на значително разстояние от местопребиваването им и с ангажирането на трето лице за извеждане на пострадалата от дома ѝ, е поведение, достатъчно показателно за личните престъпни нагласи и за настойчивостта проявена от Иван С. и Петко К. за реализацията ѝ, посочиха още от съда.

Това решение на Окръжния съд може да бъде обжалвано в тридневен срок.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments