Двама инспектори по храните от Пловдив отиват на съд за подкуп от 1000 лева

0
294
Подкуп
Снимка: Pixabay

Двама служили на Агенцията по безопасност на храните в Пловдив отиват на съд за подкуп от 1000 лева и две торби с продукти. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в града под тепетата. Двамата обвиняеми са заемали ръководни позиции. Григор М. е бил главен инспектор, а Светослав Н. – началник на отдел.

През пролетта на миналата година двама фермери са се уговорили да отглеждат животните си заедно. Така те прехвърлили козите от стопанството на единия в това на другия в село Искра. Обвиняемите инспектори разбрали, че това е извършено преди да е получено разрешение и решили да изнудват стопаните за подкуп.

Те са се разбрали помежду си да поискат 1000 лева и да си ги разделят, предаде „24 часа“. През месец юни 2019 година Григор М. отишъл в стопанството в село Искра и констатирал, че наличните кози са повече от тези, за които има разрешение за отглеждане. Той казал на стопанина, че, за да не го санкционира, трябва да му бъде дадена сумата от 1000 лева и продукти от мандрата.

Четири дни по-късно животновъдът предал парите и продуктите на бензиностанция в Първомай. Междувременно обаче той е уведомил полицията, че е обект на изнудване от длъжностни лица.

По-късно двамата инспектори са били арестувани.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments