Два медала за параолимпиеца Йордан Митев от Ямбол

0
74
Медал
Медал. Снимка: Община Ямбол

Ямболският параолимпийски спортист Йордан Митев се завърна от Световния кръг по тенис на маса за параолимпийци /фактор 20/, който се проведе в град Рияд, Саудитска Арабия от 8 до 10 август, с три медала в различни дисциплини – два сребърни и един бронзов, съобщиха от Община Ямбол.

Първият завоюван медал – бронзов, е спечелен след достигането на полуфинал в състезанието, където Митев среща съперник от Япония. Там той води изключително оспорван сблъсък, който в крайна сметка губи.

В категорията по двойки родният състезател играе рамо до рамо с казахстанец и заедно достигат до финал, където завоюват сребърен медал.
При смесените двойки тенисистът се състезава със съотборничка от България – Валентина Марчева, с която отново достигат до полуфиналите и печелят още един сребърен медал.

В турнира участват над 160 души от 32 държави, а според Йордан Митев организацията от страна на домакините е била безупречна.

За ямболията предстоят множество състезания в бъдеще, част от тях са Републиканско състезание в София на 26 и 27 август и Европейско първенство в град Шефилд, Англия, което ще се проведе от 4 до 9 септември.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments