Дрогираният шофьор, разиграл гонката с полицаи край Бургас, остава в ареста

0
492
Стоян Георгиев
Стоян Георгиев. Снимка: Искра.бг

По внесено от Районна прокуратура-Бургас искане, бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стоян Георгиев, обвинен за заплаха за живота на полицай и за допускане на пътнотранспортно произшествие при управление на автомобил след употреба на наркотични вещества, без да е имал необходимата правоспособност, като е избягал от местопроизшествието.

По време на заседанието в съда днес 29-годишният С.Г. поиска:

„Искам домашен арест, защото баба ми и децата ми ще бъдат оставени на произвола.“

Обвиняемият живее в ямболското село Джинот, има средно специално образование, не е женен, не работи, гледа баба си и двете си деца.

„Той е обвинен в две престъпления – затова, че е използвал заплаха с цел да принуди органите на реда ва пропусне да изпълни свое задължение като не е спрял на подадена стоп-палка и не се е подчинил на полицейско разпореждане. Наказанието за това престъпление е до 6 години. Другото повдигнато обвинение е за това, че е причинил ПТП вследствие на което е причинил фрактура на ръката на полицейския служител, като деянието е извършено под въздействие на наркотични вещества. Затова престъпление се предвижда наказание от 1 до 6 години. Деянията са извършени с прекалено голяма доза цинизъм, неуважение към органите на реда, което ще бъде отразено при квалификацията.“, каза пред журналисти Антоанета Маркова от Районна прокуратура.

От Прокуратурата посочиха, че ще бъдат изискани записи от АПИ, от Общината и ще се назначат технически експертизи. Държавното обвинение подчерта:

„Двете престъпления се характеризират с огромна степен на цинизъм от негова страна, личи голямо намерение да не спазва правните норми в държавата.“

„Стоян осъзнава какво е извършил и съжалява. Грижи се за двете си момченца и за баба си. Ако бъде оставен в ареста, няма да има кой да бъде с тях. Интелигентно момче е, допуснал е една грешка“, заяви адвокатът на обвиняемия Иван Боев.

Определението на РС-Бургас може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Бургас в тридневен срок.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments