ДПС: Не подписахме вота на недоверие, защото имаме други аргументи

0
229
Нигяр Джафер
Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA

От ДПС не са подписали вота на недоверие, внесен от БСП, защото имат други аргументи. Това обясни депутатът Нигяр Джафер пред „NOVA“. Част от аргументите на двете политически сили, за да искат да бъде свалено правителството, се припокриват. Но друга част – не.

От ДПС ще изложат своите тези в пленарната зала по време на дебатите по вота на недоверие. „Движението за права и свободи“ ще гласува „за“ свалянето на правителството на Бойко Борисов. Според тях то вече е кабинет на малцинството.

Ето какво още каза Джафер:

„Откакто малкият коалиционен партньор, който освен да създава хаос в управлението, не прави нищо друго, се разпадна и „Атака” не е част от това управляващо мнозинство нещата изглеждат драматично.“

Според ДПС правителството не предприема никакви реформи от страх. Джафер изтъкна, че мантрата, че не трябва да се разклаща стабилността на управлението, е довела до разпад на цели сектори. Според нея страната живее от криза в криза и от скандал в скандал.

А държавата се управлява популистки, защото правителството отказва да предприема непопулярни стъпки.

Като пример за сектор, който се е разпаднал, Джафер посочи здравеопазването. И допълни:

„ГЕРБ трябва да разбере, че всяка реформаторска стъпка щеше да нанесе по-малко имиджови щети, отколкото това да живеем от криза в криза и от скандал в скандал.“

На въпрос дали ДПС би управлявало отново заедно с БСП Джафер посочи, че те не провеждат политика „стани, да седна“. Според тях страната трябва да се управлява с ясно подготвена програма за догонващо развитие и да има обединение около важните приоритети.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments