Доживотен затвор за пиян, убил приятелката си с особена жестокост

0
144
Силует в затвор
Снимка: Pexels

58-годишен мъж, който задуши, съблече и засне убитата си партньорка във Варна, бе осъден на доживотен затвор. Атанас Г. бе обвинен от съда в убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Присъдата за извършеното от него деяние бе съобщена от Варненския окръжен съд на 26 май.

Атанас се запознал с Йорданка във Фейсбук. 58-годишният мъж, който не е от Варна, пристигнал в морския град и заживял с нея през юли 2019 година. Първоначално съвместното им съжителство вървяло нормално. Месец по-късно обаче двамата често започвали да се карат, обикновено след употреба на алкохол.

На 8 август 2019 г. двамата пили ракия. След това разговорът им ескалирал в разправия и Атанас се нахвърлил върху жената, като яростно ѝ нанасял удари с юмруци в главата и шията. Въпреки опитите на Йорданка да се защити, Атанас я повалил на земята, притискал тялото ѝ и започнал да я души. След няколко минути я умъртвил.

Направил няколко снимки на убитата с мобилния си телефон. Измил тялото ѝ и я положил да лежи на леглото само по бикини. На следващия ден, след обилно количество алкохол, Атанас съобщил на дъщеря си, че е убил Йорданка. Тя не повярвала, тъй като усетила, че баща ѝ е много пиян. Изпратил снимки на съпруга ѝ, от които ясно се виждала окървавената глава на убитата.

Атанас отговорил и на позвъняване на сестрата на жертвата, на която обяснил, че Йорданка е починала. Същата вечер тя и съпруга ѝ посетили квартирата. След като били установени от тях множество следи от наранявания по тялото на убитата, подали сигнал на тел. 112.

При задържането на Атанас дрегерът е отчел 3,35 промила алкохол. Доживотната присъда на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments