Доц. Драганов: Най-рано от другата седмица държавните служители ще могат да ходят с ваучери на почивка

0
244
Румен Драганов
Румен Драганов. Снимка: Фейсбук

Предвижда се от идната седмица държавните служители да имат възможността да ползват ваучерите за храна за почивка, коментира директорът на Института за оценка и анализи в туризма доц. Румен Драганов. По думите му това се случва за първи път, а хотелиерите, искащи да ги приемат, трябва да разговарят с фирмите, занимаващи се с дистрибуция на ваучери. В ефира на „NOVA NEWS“ той подчерта, че системата трябва да се задейства незабавно.

Опцията да се ходи на почивка с ваучери може да донесе приблизително 300 милиона лева на родния туризъм, пресметна доцент Драганов. Според него към момента летният сезон е по-силен спрямо предходните две години, като на север и на юг било пълно както с чужденци, така и с българи.

„Очакваме през цялата година да се реализират около 28 млн. пътувания, от които близо 7 млн. ще бъдат в чужбина.“, прогнозира специалистът и допълни, че досега се отчита приблизително 110% ръст на пътуванията в чужбина в сравнение със същите месеци през 2021 г. Стойностите обаче са под тези за 2019 година, като най-вероятно ще приключим година с около 14 на сто по-малко спрямо въпросната година.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments