Донев към Ковачевски: Нужно е безпроблемно протичане на чествания за Гоце Делчев

0
30
Димитър Ковачевски и Гълъб Донев
Димитър Ковачевски и Гълъб Донев. Снимка: Министерски съвет

Министър-председателят Гълъб Донев проведе телефонен разговор с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. Двамата обсъдиха необходимостта от спокойно и безпроблемно протичане на предстоящите чествания на 151-та годишнина от рождението на големия революционер Гоце Делчев, съобщиха от Министерски съвет.

В тази връзка в 30 януари вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и председателят на ДАНС Пламен Тончев ще имат работна среща със своите колеги в Скопие за уточняване на съвместните действия за гарантиране на спокойна и сигурна среда за честванията на 4 февруари.

Премиерите Донев и Ковачевски обсъдиха и ползите от по-задълбочено взаимодействие между двете държави в сферата на сигурността и особено в случаите на криминални прояви или при заплахи срещу граждани на Република Северна Македония с българско самосъзнание.

В разговора премиерът Донев отново припомни очакването на страната ни Република Северна Македония да предприеме необходимите действия за прекратяване на говора и престъпленията от омраза, както и за зачитане на правата на македонските българи.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments