Домашен арест за Маринела Арабаджиева, спряха делото срещу мъжа й

0
360
Маринела и Ветко Арабаджиеви
Снимка: Интерпол

Специализираният съд с председател Христина Михайлова промени мярката за неотклонение на Маринела Арабаджиева и разпореди тя да бъде под „домашен арест“ в апартамент на ул. „Любата“, пише „24 часа“.

Съдът спря делото срещу мъжа й Ветко Арабаджиев и върна доказателствата на прокуратурата срещу останалите седем подсъдими за участие в организирана група за измами и пране на пари върна за отстраняване на процесуални нарушения.

Делото срещу Арабаджиев беше спряно заради висящо дело в испанския съд по нова заповед за арест на Арабаджиев, издадена на 24 април. По непотвърдена от властите информация по това дело вече имало произнасяне на първоинстанционния съд в Мадрид, но се очаква по него да се произнесе още една инстанция.

Магистратите отказаха да изменят паричните гаранции на сина на Арабаджиеви и другите подсъдими по делото. Мярката на Ветко Арабаджиев също е изменена в домашен арест, но засега той няма да бъде незабавно освободен като съпругата си. Причината – решението подлежи на протест и обжалване пред Апелативния специализиран съд.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments