Доктор Майкъл Уей: Венера навярно е била обитаема!

0
27
Илюстративна снимка: Пиксабей
Илюстративна снимка: Пиксабей

Учените твърдят, че има голяма вероятност планетата Венера да е била обитаема в продължение на 3 милиарда години. Смятат също, че температурите са били умерени през по-голямата част от съществуването ѝ. Достигали между 20 и 50 градуса по Целзий, предоха от „Дойче Веле“, цитирани от „БГНЕС“.

Изследователите смятат, че неизвестни събития са причинили повишени нива на парниковите газове, а това е довело до голямото затопляне.

Доктор Майкъл Уей от Института за космически науки Годард на НАСА твърди, че има голяма вероятност там да е имало океан, чиято дълбочина е достигала около 310 метра. Според него Венера е била много по-различна от тази, която познаваме днес.

Уей подчерта, че се нуждаят от много мисии, за да изучат в детайли еволюцията ѝ. До момента не е била разглеждана като място, на което е имало живот. Днес средната температура на планетата достига до 462 градуса по Целзий.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от