Докога моловете няма да работят?

1
458
Търговски център
Търговски център. Снимка: Pixabay

Кризата, предизвикана от COVID-19, засяга целия български народ, а нивото на безработицата расте. Моловете хранят семейства и трябва да се помисли за хората без работа, докато големите търговски центрове са затворени, коментира собственикът на студио за красота Тяна Пресолска в ефира на „NOVA“. По думите й браншът се намира в неизвестност и много служители, работещи в подобен тип центрове, не знаят дали искат да се върнат на работа.

Тодор Тодоров е собственик на магазин в търговски център. Той обясни, че основният им проблем е свързан с условията по договорите, подписани с моловете.

„Вече имаме яснота за икономическата обстановка и знаем какво ни очаква. Ние сме златната кокошка, която плаща наеми и внася ДДС в държавата. 5000 души са на улицата.“

Регулаторна помощ е единственото, което искат от бранша. Тодоров обясни, че като търсят администрацията на търговските комплекси, от сектора се „удряли в една стена“ и настояват да се проведат разговори. Той определя държавната помощ като „прекрасна“, но не стигала да се плащат наеми, а само да оцеляват.

„Ако направим така, ще пренесем парите от държавата в джоба на наемодателите“, добави още той.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Данаил Лазаров
Данаил Лазаров
4 години по-рано

Веднага да се отваря всичко, защото вирус НЯМА!!! Всичко е една голяма лъжа и измама!!!