Дофинансират с 67 млн. лв. проекти за общински пътища, улична мрежа и ВиК инфраструктура

0
30
Среща
Среща. Снимка: МРРБ

Започна подписването на споразумения за над 67 млн. лв. с 54 общини за дофинансиране на проекти за общински пътища, улична мрежа и ВиК инфраструктура. Парите ще бъдат отделени от бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/.

През миналата година общините вече бяха финансирани с 50% от общата им стойност, което даде възможност да започне изпълнението на предвидените дейности.

Министър Андрей Цеков подписа днес първите споразумения с кметовете на 46 общини на стойност над 63 млн. лв. Това са общините, които са напреднали в дейностите и вече са отчели първите 50% от стойността на обектите. На подписването присъства и заместник-министър Веселина Терзийска.

„Със стъпването си в министерството поех ангажимент пред общините, че средствата, необходими за довършване на проектите, ще бъдат осигурени по бюджета на МРРБ. Щастлив съм, че след приемането на републиканския бюджет за 2023 г. започваме сключването на допълнителните споразумения“, заяви министър Цеков пред присъстващите.

Той допълни, че продължава дейността в помощ за развитието на общините и напомни, че това е станало след няколко процедури на подбор, докато се стигне до правителственото решение за финансиране на общинските обекти. 

През следващите дни ще бъдат подписани останалите споразумения с още осем български общини в размер на близо 4,3 млн. лева.

Поетапно ще бъдат сключвани допълнителни споразумения и с други от първоначално финансираните общини, след като приключат изпълнението на необходимите строително-монтажни работи.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments