Доброволци заредиха аптечки за първа помощ в Родопите

0
102
Доброволците. Снимка: Фейсбук, Сдружение Устремени
Доброволците. Снимка: Фейсбук, Сдружение Устремени

Доброволци заредиха с медикаменти една част от аптечките за първа помощ, които са поставени в родопския природен резерват „Червената стена“, предаде „БНТ“.

Идеята е на асеновградското туристическо сдружение „Устремени“, които преди 3 години започнали да поставят комплекти за първа помощ в региона. Председателят на организацията Ивайло Мирчев обяснява, че на територията са утвърдени 11 пешеходни маршрута.

Със съмишлениците му се стараят да обходят всеки от тях, да почистят боклуците и да сигнализират отговорните органи, ако срещнат нередности. Периодично проверяват и какво е състоянието на аптечките.

Доброволците. Снимка: Фейсбук, Сдружение Устремени
Доброволците. Снимка: Фейсбук, Сдружение Устремени

Николай е един от доброволците. Споделя, че много често човек отива в планината, но не е подготвен. Тогава една подобна услуга може да бъде наистина ценна, ако си изпаднал в беда.

Иван потвърждава думите му. Хората не винаги носили медикаменти със себе си, макар да било задължително условие.

Петър Воденчев от организацията коментира, че ще сложат лейкопласт, бинт и марля. Ще добавят и един дъждобран, за да може да послужи на някой турист, ако го завали пороен дъжд.

Ивайло и Петър допълват, че се надяват аптечките да не се ползват често. Това означавало, че никой не се е нуждаел от помощ. Уточняват, че всички консумативи са дарени от членовете на сдружението.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от