Доброто днес в Кюстендил: Полицаи пренесоха на ръце жена в инвалидна количка, за да гласува

0
390
Инвалидна количка
Инвалидна количка. Снимка: Pixabay

Двама полицаи от Кюстендил са станали за пример и заслужиха адмирации. Малко преди обед пред сградата на Основно училище „Даскал Димитри“ в града е пристигнала жена в инвалидна количка, която е пожелала да упражни правото си на глас в една от секциите, разкрити в учебното заведение.

На входа на сградата е монтирано съоръжение, чрез което хората с увреждания да преодоляват стръмните стъпала, но се оказа, че платформата се е развалила и жената няма как да влезе в изборното помещение.

Дежурите полицаи – старши сержанти Димитър Димитров и Васил Василев, са оказали съдействие на възрастната жена. Те са пренесли нея и тежката електрическа инвалидна количка до урните. По този начин Виолета Горова е успяла да упражни правото си на глас.

„Много ми е неудобно, че притесних хората. Благодаря на момчетата. Гласувах нещата да не са толкова трагични, колкото са през последната година. Стоките, като ги погледнем в магазина, е нещо страшно. Всичко се повишава. Купувам само най-необходимото, но когато имаш и други разходи – съкращаваш. Купувам лекарствата си за сметка на храната“, сподели Виолета пред „Фокус“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments