Доброто днес: Спасиха баба и внуче в Пазарджишко, изгубили се в гората

0
612
Дървета, гора.
Снимка: пиксабей

64-годишна жена и нейното 10-годишно внуче са открити невредими, след като се загубили в гората, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик.

В акцията по издирването са участвали полицаи, пожарникари, горски служители и доброволци. Сигнал за случая бил подаден снощи от близък на семейството, което прекарвало уикенда в района на местността „Широка поляна“ край Батак.

Жената и нейното внуче са от село Чешнигирово и често летували в района. Те решили да се поразходят в гората малко след 19:00 часа снощи. Не след дълго обаче се загубили и не могли да открият обратния път. Бабата успяла да се обади по мобилния си телефон на свой близък, а той от своя страна подал сигнал в полицията.

За издирването снощи и тази сутрин били сформирани групи от служители на полицейския участък и пожарната в Батак, полицейското управление в Пещера, лесничеи, доброволци от сдружение „Планинско спасяване“-Пазарджик, офроуд групи от Пещера и Велинград, жители от близките населени места. За случилото се били уведомени и полицаите от участъка в Доспат при Районното управление-Девин, защото последно жената и детето били локализирани в местност, намираща се в близост до границата със смолянска област.

Районът бил труден за претърсване заради гъстата горска растителност, силно пресечения терен и липсата на обхват на мобилните оператори в района. В резултат на съвместните усилия днес преди обед бабата и внучето били открити невредими от служители на полицейския участък в Доспат. Те били в добро общо състояние, въпреки че прекарали нощта на открито в доста неблагоприятни природни условия.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments