Доброто днес: Служители в БДЖ помогнаха на инвалид да слезе от влака

1
248
Влак
Влак. Снимка: Слави Михайлов

Служители в БДЖ са помогнали на човек в неравностойно положение да слезе от влака. За благородната постъпка сподели Слави Михайлов, председател на УС на Национално сдружение на сираците в България /НССБ/, който изпрати на редакционния ни мейл писмо. Той приложи и снимков материал и посочи, че това е станало по маршрут от Варна за София.

„На жп гарата в Търговище с внимание и любезност началник влака и кондукторката помогнаха на пътник без крака да слезе от вагона. Свалиха сака и количката му. Казаха си благодаря и всеки продължи по своя път. Всеки ден искам да виждам добрите примери, които ми дават увереност, че има човеци“, написа с възхищение Михайлов.

Председателят на НССБ подчерта, че иска този жест да стигне до повече хора, за да може да бъде пример и всички „да бъдат толерантни към хората в неравностойно положение“.

„Не струва нищо да бъдем добри, безплатно е! Няма нищо по-красиво и истинско от това да правиш добро, да помогнеш на човек в беда и да живееш с делата си достойно и спокойно“, призова Михайлов.

Мъжът отправи благодарности на съвестните служители в БДЖ, надявайки се повечето хора да бъдат като тях.

Очакваме и вашите сигнали на iskra@iskra.bg

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Sad but True
Sad but True
1 година по-рано

„че иска този жест да стигне до повече хора“ – Това не е жест!!!
Това не само трябва да е задължение, а наличието на рампа за качване-слизане трябва да е стандарт!