До 15 октомври гражданите могат да правят предложения за ремонт на пътища през 2023 година

0
14
Ремонт на път
Ремонт на път. Снимка: Pixabay

До 15 октомври гражданите могат да правят предложения за ремонт на пътища през 2023 година. Те трябва да бъдат отправени към Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/, съобщиха от ведомството. 

Гражданите могат да правят предложения за пътища, които да бъдат включени в инвестиционната програма на АПИ. Те ще бъдат за текущ и основен ремонт – автомагистрали, както и участъци от първи, втори и трети клас

В момента АПИ разработва процедура за приоритизиране на дейностите, изпълнявани по републиканската пътна мрежа със средства от държавния бюджет. Целта е да се подобри процесът по планиране на дейностите за проектиране, строителство и поддържане на пътната мрежа за всяка календарна година.

Гражданите могат да изпращат предложения и сигнали, включително снимки и видеоматериали, чрез форма за подаване на предложения за пътища с необходимост от ремонтни дейности, на имейл адрес: signali@api.bg. Формата за подаване на предложения е публикувана на интернет страницата на АПИ, в рубриката „Предложения и сигнали“ – формуляр.

Целта е Агенцията да получи обратна връзка от гражданите за неотложните според тях ремонти. Предложенията ще бъдат разгледани от постоянно действаща комисия в АПИ, която ще приоритизира окончателните списъци с пътищата за ремонт през 2023 г., съобщиха още от ведомството. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments