Дни след изборите: ИАРА е с нов изпълнителен директор

0
329
Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури
Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури. Снимка: Искра.бг

Броени дни след предсрочните парламентарни избори Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ има нов изпълнителен директор. Постът ще заеме Ваня Стаматова.

Ваня Стаматова
Ваня Стаматова. Снимка: Фейсбук

Припомняме, че през юни тази година Стаматова беше освободена от длъжността на заместник-изпълнителен директор на Агенцията, като не бяха посочени причините за решението. Тя беше назначена през ноември 2021 г. и отговаряше за организирането, ръководенето, координарането и контролирането на дейността на ИАРА при осъществяване на всички функции на дирекция „Управление на рибарството и опазване на рибните ресурси“, дирекция „Административно-правно обслужване и човешки ресурси“ и Главна дирекция „Рибарство и контрол“ (ГДРК) в частта главен директор на ГРДК, отдел „Структурни фондове по рибарство“.

Образованието си Стаматова е получила в Бургаския свободен университет /БСУ/, където е завършила специалност „Право“ през 1995 г. с образователно-квалификационна степен магистър по право. От 2015 г. е доктор по „Международно право и международни отношения“. От 01 октомври 1997 г. е преподавател в БСУ.

Стаматова ще замени Христо Панайотов, който от 10 октомври 2022 г. официално не оглавява Агенцията. 41-годишният финансист по професия е част от КП „БСП за България“ и бивш директор на Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ в Бургас, както и действащ общински съветник. Той пое длъжността през януари, а изборът му беше в унисон с подписаното тогава коалиционно споразумение между управляващите, спрямо което целият сектор, свързан с Министерство на земеделието, храните и горите /МЗХГ/, да бъде поверен на БСП.

Христо Панайотов
Христо Панайотов. Снимка: Фейсбук

От Искра.бг разполагаме с информация, че ще има още рокади в Агенцията. Какви ще бъдат те, предстои да разберем.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments