Днес следобед е забранено движението на камиони

0
72
Сняг
Снимка: Агенция Пътна инфраструктура, Архив

От 14:00 до 20:00 часа днес е забранено движението на камиони, тежки над 12 тона, по автомагистралите и най-натоварените пътища. Причина за това е безопасността и увеличаване на пропускателната способност на пътищата в края на почивните дни.

Агенция „Пътна инфраструктура“ призовава шофьорите да управляват разумно, със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по аутобаните за по-бързо придвижване.

Забраната не важи за тежкотоварни моторни превозни средства, които превозват бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

В пиковите часове е възможно по-бавно придвижване в тунел „Витиня“ на „Хемус“, където движението е двупосочно в тръбата за Варна, както по отсечката „Ботевград-София“, в участъка при 210-ти км, в прохода „Витиня“.

За улеснение на трафика през Владая ще има две ленти за влизащите в София по път Е-79. Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка по всяко време от денонощието на телефон 0700 130 20 в АПИ.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments