Днес ще има протест на пътя между Гоце Делчев и ГКПП „Илинден-Ексохи“

0
1013
Граничен пункт Лесово
Снимка: Гранична полиция

Граждани и представители на фирми от област Благоевград ще протестират днес срещу ограниченията на гръцките власти за преминаване през ГКПП „Илинден-Ексохи“. Сега тежкотоварните камиони могат да влизат в Гърция само между 07:00 и 23:00 часа, а за пътници и леки коли от миналата година има наложена забрана за преминаване.

Има и внесено уведомително писмо за протеста до кмета на община Гоце Делчев, защото организаторите смятат да се съберат на пътя, който преминава през града и води до граничния пункт.

Над 100 фирми са дали подкрепата си към протестната подписка, коментира бизнесменът Кръстьо Веселинков, който беше организатор на недоволството и през пролетта 2020 г. Той уточни пред „БНР“:

„В сряда от 17:00 часа. Обявяваме протест на кръговото кръстовище на Гоце Делчев, подкрепени сме от около 100 фирми, подписали, а и сме поканили гражданството на целия регион тук да подкрепи протеста, тъй като това, което се случва на „Илинден-Ексохи“ е нетърпимо нещо.“

Според засегнатите от ограниченията за преминаване през пункта, няма логика той да не бъде изцяло отворен за камиони и туристи, защото ситуацията с COVID пандемията е овладяна, а пътуванията към гръцкото море вече е в разгара си.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments