Днес пускат движението на АМ „Тракия“ в посока София между Чирпан и Стара Загора

0
213
АМ "Тракия"
АМ "Тракия". Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

След 14:00 часа днес се пуска движението в платното за София по ремонтираните повече от 23 килемтра от АМ „Тракия“ в участъка между пътните възли „Чирпан – изток“ и „Стара Загора“. С възстановяването на трафика приключват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновения участък между Чирпан и Стара Загора. Това съобщиха от пресцентара на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/.

С ремонта на 23 км участък приключи започналото през октомври 2020 г. поетапно обновяване на общо 52 км участък от АМ „Тракия“ /от 156-ти до 208-ми км/, който е в експлоатация от 2007 г. На 16 юли беше пуснато движението в платното за Бургас в отсечката между пътните възли „Чирпан – изток“ и „Стара Загора“. В края на април завърши ремонтът на 16,5 км /от 168-ми до 184-ти км/ между връзката с АМ „Марица“ и п. в. „Чирпан – Изток“, а през миналата година на 12 км от магистралата между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“ /от 156-ти до 168-ми км/.

Трасето е с възстановена носимоспособност на пътното тяло по метода студено рециклиране, с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите, ремонтно-възстановителни дейности на общо 18 съоръжения в 52 км участък, бетонови работи, полагане на подосновен пласт, на геомрежа, на неплътен асфалтобетон и износващ пласт от сплитмастик. Отсечката е с нова хоризонтална маркировка, нови пътни знаци и ограничителни системи.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments