Днес погребват Андреа, баща й иска доживотен затвор за убиеца Аксел Олеков

4
14329
Андреа Руменова
Снимка: Miroslav Iliev, Facebook

Днес ще бъде погребението на 18-годишната Андреа Руменова, която беше жестоко убита преди дни. На него ще присъства цялото село.

Вчера стана ясно, че максималното наказание, което 17-годишният Аксел Олеков, може да получи е до 12 години лишаване от свобода. Днес в Галиче има протест. Хората искат да бъде изселена фамилията на младежа.

Протестът беше организиран в социалните мрежи. Недоволните настояват Олеков да получи доживотна присъда, а законът да бъде променен. Те недоумяват как за такова убийство наказанието може да бъде от 5 до 12 г. затвор.

Бащата на убитото момиче коментира, че закон, който защитава убийците, не е закон. Той заяви, че иска доживотна присъда без право на замяна:

„Ние държава нямаме. Законът трябва да се промени“.

Братовчедът на Андреа се присъедини към исканията на бащата – промяна на закона и доживотен затвор.

По-строги мерки за сигурност ще има в Галиче след убийството на момичето. В момента в селото има засилено полицейско присъствие. В Галиче ще има патрул, който да обикаля, както и ще се постави видео наблюдение.

„Засега хората са спокойни. Няма напрежение. Хората искат да направят подписка за промяна на Наказателния кодекс.“, коментира и кметът Страхил Стоянов.

Вчера станаха ясни шокиращи подробности от убийството на момичето. По време на брифинг от полицията разкриха, че в нощта на убийството Аксел Олеков се прибирал от къщата на баба си, където вечерял. Той видял, че стаята на живеещата наблизо Андреа свети и влязъл в дома ѝ през прозореца на мазето. Взел и метална пръчка с цел да я сплаши.

В момента, в който Олеков влязъл в стаята, момичето спяло. Тя се развикала, а той я ударил в слепоочието, а след това започнал да я души. Изнасилил жертвата си, след което я намушкал с нож, който намерил в къщата. Експертизата показва, че именно кръвозагубата е станала причина за смъртта на момичето.

По думите на прокурор Начков, според самопризнанията обвиняемият за престъплението напуснал къщата с портмонето на Андреа, в което имало 250 лева. На следващия ден той си купил маратонки, ръкавици, тонколона и таблет. Самото портмоне изхвърлил в кладенец – също както и ножа, който е оръжие на престъплението.

Пред разследващите показал къде се е опитал да укрие доказателствата.

Аксел Олеков е завършил само първи клас и има криминално досие. Разследването е установило, че 17-годишният обвиняем е проявил изключителна жестокост.

Не е пресилено да се каже, че това престъпление е зверство, коментира Иван Гешев. По думите му профилът на извършителя е подобен на тези от убийството на дете в Сотиря и от това в Русе, когато беше насилена и убита местна журналистка. Според главния прокурор във всеки от тези случаи говорим за социопат.

4
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
4 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
4 Коментатори
Янкаекзекутор бсКрасимир БойчевАтанас Василев Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Атанас Василев
Атанас Василев

Доживотен без право на замяна е малко за тоя изрод: Требва да бъде одран жив. Макар че в панделата на такива им изкарват червата през устата, но това не е държавна справедливост. Хората са прави да са погнусени от „вратичките“ в закона.

Красимир Бойчев
Красимир Бойчев

Отвратителен , неграмотен и жесток изрод.Скапано законодателство.Други думи нямам.

екзекутор бс
екзекутор бс

В Мексико на такива бандите им събличат дрехите и им пискат кучета да им разкъсат всичко от кръста надолу и умират от кръвозагуба на главни съдове по краката като преди това поради силната болка хвърлят на струя лайна пикоч вс квото имат

Янка
Янка

До животен или със смърт за убиеца да го обесят или изгорят