Днес гласуват вота на недоверие срещу „Борисов 3“

0
17
Народно събрание. Снимка: Общомедия
Народно събрание. Снимка: Общомедия

Днес парламентът ще гласува вота на недоверие към правителството, внесен от БСП на 20 януари. Темата му е „Провал в политиката по околната среда и водите“.

Мотивите за поискания вот са 40 страници и в тях се посочва, че дори и да бъде разрешена водната криза в Перник, не се знае какво ще се случи с Ловеч, Шумен, Ботевград, Сливен и Търговище. Според социалистите половин милион българи в момента са на режим на водата.

Освен това ние дишаме един от най-мръсния въздух в Европа, а червените твърдят, че страната ни се е превърнала в сметище заради внасянето на боклук от чужбина.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова коментира по време на дебатите:

„Провалът на правителството на Борисов вече не е само вътрешен. Това е провал по отношение на европейското бъдеще на България. Сега е моментът не само да поискаме промяна чрез свалянето на кабинета „Борисов“, но и да изградим алтернативата, която ще видите в нашите мотиви. Това е една цялостна визия за развитие на зелена икономика, зелени градове и конкретни мерки във всяка от трите области – замърсения въздух, боклуците и решаването на проблема с управлението на водните ресурси на България“.

„За“ ще дадат гласа си депутатите от БСП и ДПС. Според предварителните прогнози, вотът няма да мине.

Това е четвъртият вот на недоверие към правителството „Борисов 3“.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от