Дискусия за устойчива синя икономика с участието на министър Николай Събев се проведе в Бургас

0
34
Дискусия за устойчива синя икономика
Дискусия за устойчива синя икономика. Снимка: Искра.бг

В Бургас започва дискусия на тема „Устойчива синя икономика чрез развитие на пристанище за обществен транспорт Бургас“ в Морския конгресен център. Модератор е капитан Георги Събев, а участие в нея ще вземе и министърът на транспорта Николай Събев, който е на посещение в града.

Срещата е част от многото, които извършва министърът за развитието на синия сектор в България. На нея ще бъдат обсъдени настоящи и бъдещи перспективи на пристанището за обществен транспорт Бургас, морския туризъм, свързаност и яхтинг, нивото на търсене, спасяване и аварии в български териториални води, както и изпълнението на европейски екологични норми.

От транспортното министерство съобщиха, че това е третата среща с представители на морската индустрия. В събитието ще участват още зам.-министър Владимир Върбанов, народни представители, местната власт, както и членове на морската и пристанищната общност.

Малко по-рано транспортният министър участва в откриване на учебна база „Южнобългарски морски образователен център“ и демонстрационно упражнение на навигационен симулатор с ученици от Морската гимназия в града. Събев разговаря и с ученици за настоящето и бъдещето на морските професии.

Очаквайте подробности как е преминала дискусията!

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments