Директорът на РЗИ-Враца лично е поставил 1494 COVID ваксини

0
2
Ваксина
Ваксина. Снимка: Pixabay

Здравният министър д-р Стойчо Кацаров награди с грамота директора на РЗИ-Враца д-р Орлин Димитров. Отличието е за проявените от негова страна професионален ангажимент и лична отговорност за повишаване на ваксинационния обхват в област Враца.

„От 1 ноември във Враца работят четири изнесени имунизационни пункта, в които медицински лица от регионалната здравна инспекция поставят ваксини срещу COVID-19 на желаещите да се имунизират граждани. От същата дата, за да бъдат окомплектовани всички екипи и да няма прекъсване на имунизационния процес в областта, и аз като лекар се включих във ваксинационната дейност на кабинета, който функционира в РЗИ“, коментира д-р Димитров.

До вчера включително, д-р Димитров е поставил 1494 ваксини. Той отчете, че интересът към ваксинацията в област Враца се увеличава, което по думите му това се дължи на провежданата от здравната инспекция масирана кампания.

„Навсякъде в областта убеждаваме хората да се ваксинират, обясняваме подробно какъв е смисълът от ваксинацията, това, че към момента няма специфично лечение на COVID-19 и единственият ни сигурен и безопасен инструмент да се предпазим на този етап са ваксините“, обясни д-р Димитров.

Според д-р Димитров около 27% от подлежащите на ваксинация в област Враца, т.е. лица над 12 години, вече са със завършен ваксинационен курс. За сравнение, към началото на юни делът им е бил 8%

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments