Директорът на културния ни център в Скопие: Това е накърняване на държавния имидж!

0
28
Културно-информационния център, Скопие, Северна Македония
Културно-информационния център, Скопие, Северна Македония. Стрийншот от видео

Поредно посегателство срещу Българския културно-информационен център в Скопие. Като ответна реакция Министерството на външните работи извика македонската посланичка, за да поиска обяснение. Непознати лица са проникнали чрез странична стена в помещенията в центъра и са откраднали част от компютърната техника на директора. Липсват ключове от едната врата, катинари.

„За първи път се случва подобно криминално деяние или агресивно поведение да бъде отправена към държавна институция, каквато е нашата. Българският културно-информационен център е един от 11-те културни институти, с които разполага държавата ни и Министерство на културата управлява“, коментира директорът на Българския културно-информационен център Антония Велева пред „bTV“. По думите й става въпрос за разрушаване на държавно имущество и накърняване на държавния имидж.

Българският културно-информационен център е открит в Скопие през 2006 година. МВнР излезе и с позиция, че следи с безпокойство последните развития в Северна Македония.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments