Директорът на Гранична полиция обяви в Брюксел, че им пишат отлични оценки, но не ни приемат в Шенген

0
66
Гранична полиция
Гранична полиция. Снимка: МВР

Директорът на „Гранична полиция“ Антон Златанов бе категоричен по време на конференция в Брюксел, че българската гранична полиция работи не по-зле от всички останали. Нещо повече. Тя е готова още от следващия ден да работи и в рамките на Шенген, защото има много тясно сътрудничество с ръководството на граничната полиция на всяка една съседна на България държава.

Нашата граница в момента се наблюдава с хеликоптери, предаде „24 часа“. Златанов обясни, че страната ни разполага и с много модерни технически средства. Те са подобни на тези, които използват във всички останали служби в Европа. Освен това България има подписани споразумения със съседни държави. Създадени са и съвместни патрули с тях.

Златанов обясни, че границите с Румъния и Гърция са много натоварени, защото трябва да се извършва граничен контрол. В същото време и трите държави са членки на Европейския съюз /ЕС/. Това създава сериозни проблеми на гражданите, особено през летните месеци, в разгара на туристическия сезон. Но ако България бъде приета в Шенген, тогава огромен ресурс от вътрешните граници ще бъде прехвърлен към външните, които са такива и за целия Европейския съюз.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments