Димитър Стоянов с важно участие в първия по рода си форум на ЕС за Общата политика за сигурност и отбрана

0
41
Министър Димитър Стоянов
Министър Димитър Стоянов. Снимка: Министерство на отбраната

Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов ще участва в съвместно заседание на министрите на отбраната и на външните работи на държавите членки на Европейския съюз /ЕС/. То ще се проведе в рамките на Съвет „Външни работи“ в белгийската столица Брюксел, съобщиха от ресорното ведомство. 

На заседанието ще бъде дискутиран годишният доклад на Върховния представител по изпълнението на Стратегическия компас за сигурност и отбрана.

На 20 и 21 март 2023 г. министърът на отбраната ще участва и в първото издание на Форума за партньорства на ЕС в областта на сигурността и отбраната. Планира се такъв форум да се провежда на всеки две години. Целта е повишаване на ефективността и координацията на усилията на ЕС за засилване на сътрудничеството с партньорите по линия на Общата политика за сигурност и отбрана.

Форумът ще стартира с дискусии на министрите на отбраната и на външните работи на държавите-членки на ЕС и с министрите на отбраната на страните-партньори по въпросите на съвместното управление на съвременните предизвикателства пред сигурността в глобален мащаб, съобщиха още от военното министерство. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments