Димитър Стоянов: Пеевски се бори за оцеляване и изгражда паралелна партийна структура на ДПС

0
229
Димитър Стоянов
Димитър Стоянов. Снимка: Facebook, личен профил

Отношенията на Делян Пеевски с Ахмед Доган вероятно не са толкова гладки, а това води до известно напрежение в ДПС. Това мнение изрази във Facebook разследващият репортер Димитър Стоянов

Той посвети кратък коментар на политическата обстановка в страната, в който бяха засегнати още ГЕРБ и „Продължаваме промяната“. Публикуваме го без редакторска намеса: 

„Това, което аз разчитам е, че ГЕРБ и ПП разчистват вътрешната опозиция. Бойко Борисов се отървава от Десислава Атанасова, пращайки я в КС. Нейната близост до Пеевски явно е повече от слух, а отношенията им определено са повод за клюки. Вероятно Атанасова е в основата на плана на Пеевски да откъсне поне 100 000 гласа от ГЕРБ.

Сега господин Отслабналото (вече не толкова де) изгражда своя паралелна партийна структура на ДПС. Вероятно и неговите отношения с Доган не са толкова гладки. Все-пак му назначиха и съпредседател. Пеевски очевидно ще се бори за оцеляване, а Атанасова явно е планирана да му помогне.

От друга страна Кирил Петков очаквано издига Никола Минчев за водач на листата на ПП-ДБ за евродепутати. Минчев е последният, който е вътрешна опозиция в ПП. Останалите вече не са в партията. Е Минчев ще иде в ЕП и тук няма да остане опозиция. Асен Василев пък изглежда да е твърде зает в колаборацията си с Пеевски срещу Бойко Борисов, а между двата лагера тече тиха война“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments