Димитър Главчев: Ще предложа служебен кабинет от неопетнени и некорумпирани експерти

0
174

„Ще ви представя състав на правителство равно отдалечено от всички политически сили – експерти неопетнени и некорумпирани. Сигурен съм, че във ведомствата и министерствата има такива. Ще направя така, че да не се срамувате, като подписвате указа на правителство“.

Това заяви кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев, който днес се срещна с президента Румен Радев. Той допълни, че решението е трудно и за двете страни, но то е нямало алтернатива, тъй като е имало риск страната да бъде хвърлена в конституционна криза с неясни поледици

„С отговорност подхождам в разписаното в конституцията и ще го изпълня как е разписано, аз нямам друг избор“

Той напомни, че основната функция на служебното правителство е организирането на честни избори, но основната функция на всяко управление е и да подобрява живота на гражданите.

„Ще продължа да утвърждавам евроатлантическия път на България, тъй като той е избран много отдавна и много правителства са го изпълнявали“

Румен Радев от своя страна заяви, че партиите не са успели да осигурят стабилно управление, но са направили всичко възможно, за да ограничат максимално правомощията на президентската институция. Президентът благодари на Димитър Главчев, че единствен се е нагърбил да изпълни тази тежка мисия да състави правителство.

Той призова за максимално неполитически кабинет, като даде срок една седмица, за да получи обратно папката с проект за състав на правителство . 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments